Project Familiehuis 1

Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen en Aes Elsta zorgen voor aangepaste badkamer

Familie 1 uit Terneuzen heeft vier eigen kinderen (waarvan drie niet meer thuis wonen) en een pleegdochter. Wat doe je als er nog twee pleegjongeren bij komen? Zij kozen ervoor om zelf op de bank te gaan slapen!

De pleegouders hebben hun eigen slaapkamer afgestaan, zodat de jongeren van dertien, twee van zeventien en één van achttien jaar allemaal een eigen (slaap)plekje hebben. Dat is natuurlijk een situatie die voor even kan, maar niet voor altijd. Het is niet ideaal. Hetzelfde geldt voor de badkamer in huis. De badkamer is slechts twee vierkante meter groot. De wastafel zit gelijk naast de douche. De ruimte biedt geen privacy en heeft onvoldoende ruimte voor zo’n groot gezin. Dan zijn wij er als stichting Jongerenopvang Zeeland om te helpen! Op korte termijn hebben we samen met de familie de plannen opgesteld: een verbouwing voor de badkamer en een extra slaapkamer voor de pleegouders op de keuken.(Financiële) hulp

De badkamer is dankzij de opbrengst van het benefietfeest Hits4Kids van Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen verbouwd. Erik Vermeulen van Parketspeciaalzaak in Terneuzen heeft samen met de familie de handen uit de mouwen gestoken. Op vrij korte termijn is er een aparte wastafelruimte en doucheruimte in het familiehuis gerealiseerd. Dankzij de gulle gift van AES Elsta hebben we een passend badmeubel aangeschaft met twee wastafels en een grote spiegelkast voor alle spullen. Door de hele verbouwing kunnen nu meerdere jongeren tegelijk zorgen dat ze goed verzorgd op school komen. De aanbouw van de extra slaapkamer hopen we ook snel gerealiseerd te hebben. Zodat ook de pleegouders hun welverdiende eigen slaapplek hebben. Stichting Kinderpostzegels heeft toegezegd een deel van de benodigde financiering hiervoor bij te dragen. Van alle (financiële) hulp worden we heel blij en kunnen we pleeggezinnen die het nodig hebben goed helpen!

 

DIT PROJECT IS VOLTOOID EN NOG STEEDS WORDEN ER JONGEREN OPGEVANGEN IN HET GEZIN.